Curs practic de ecografie fetală MORFOLOGIA FETALĂ – ASPECTE PRACTICE, LIMITE ȘI CAPCANE

Ora: 08:00-17:00

Locatia: Spitalul Municipal de Urgențe Sfântul Ierarh Dr. Luca, Onești, jud. Bacău

Locuri disponibile: 7

Taxa: 500 lei

Creditare EMC:

Data cursului: 18 Oct 2019


rezerv

               Prezentul curs de ecografie fetală se pliază pe necesitățile colectivului de obstetricieni din Spital Municipal Onești, jud. Bacău. Fiind un curs practic de ecografie fetală, acesta se va axa ăn primul rând pe demonstrații practice de morfologie fetală.

Va fi analizată morfologia fetală normală din primul trimestru de sarcină și vor fi discutate malformațiile fetale decelabile la această vârstă de sarcină.

Se vor discuta aspectele normale și cele particulare legate de morfologie fetală normală din trimestrul doi de sarcină (pol cefalic, torace, abdomen, membre și coloană). Vor fi analizate principalele malformații fetale care pot fi diagnosticate în secțiunile standard din cadrul protocolului de morfologie fetală din trimestrul doi.

Un loc aparte va ocupa cordul fetal și se va pune accentul pe însușirea protocolului de ecocardiografie fetală (cord normal). De asemenea, vor fi examinate și cele mai frecvente malformații cardiace congenitale.

                Noutatea cursului va consta în faptul că fiecare cursant va avea posibilitatea să-și perfecționeze abilitățile ecografice examinând o gravidă și efectuând o ecocardiografie completă.

 

Dr. Gheorghe Iliev,

Președintele Asociației ECOGRAFIE PLUS


Cine va sustine cursul

Dr. ILIEV Gheorghemedic primar OG, competenţă în ecografie obstetrică şi ginecologie, certificat competenţă FMF, Centrul obstetrica si ginecologie Gh. Iliev

Abonati-va la newsletter