Articole

Aspecte ecografice privind fluxul sanguin intervilos in sarcina normala si sarcina cu iminenta de avort in primul trimestru. Raport preliminar

Gheorghe Iliev, Demetra Gabriela Socolov, Corina Nicola Trifan Rezumat Obiective. Identificarea fluxului intervilos, determinarea indicelui de rezistenta(IR) pentru fluxul arterial si velocitatea maximala pentru fluxul venos in sarcina normala, in comparatie cu sarcina cu iminenta de avort. Material si metoda. Un grup... continuare»

Diagnosticul prenatal al malformatiilor cerebrale. Implicatii obstetricale si neuronale.

Gheorghe Iliev, Cristina Rusu, Daniel Scripcaru, Doina Mihaila Rezumat Obiective: Scopul lucrarii este de a prezenta importanta morfologiei fetale de rutina in diagnosticul prenatal al malformatiilor cerebrale si in stabilirea conduitei obstetricale si neonatale. Material si metode: Am examinat structurile craniocerebrale incepand... continuare»

Evaluarea ecografica endovaginala a sacului vitelin in sarcina normala si sarcina cu iminenta de avort. Raport preliminar.

Gheorghe Iliev, Corina Nicola Tirfan, Demetra Gabriela Socolov

Rezumat

Obiective. Lucrarea prezinta morfologia si vascularizatia sacului vitelin, in raport cu instalarea fluxului intervilozitar, in sarcina normala si sarcina cu iminenta de avort (sau amenintare de avort).
continuare»

Abonati-va la newsletter